Aktuelt

Opskrift på kanelsnegle: efterårets bedste bagværk

Mad

Kanelsnegle står ofte på programmet, når vi bager med familiens mindste i efterårsferien – de er nemme og sjove at lave, og børnene elsker at være med ved køkkenbordet.

Snaskede kanelsnegle med æble og nødder

Kanelsnegle står ofte på programmet, når vi bager med familiens mindste i efterårsferien – de er nemme og sjove at lave, og børnene elsker at være med ved køkkenbordet. Her har vi opgraderet sneglene med en vidunderligt blød dej, mens fyldet får selskab af saftige æbler og sprøde nødder. Mums!

Opskrift på kanelsnegle

Du skal bruge:

Dej:

  • 50 g gær
  • 2 dl lun sødmælk
  • 2 æg
  • 100 g blødt smør
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • Ca. 550 g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Remonce:

  • 200 g blødt smør
  • 3 spsk. stødt kanel
  • 60 g rørsukker
  • 80 g brun farin
  • 90 g marcipan, revet groft

Derudover:

  • 1-2 æbler, revet groft
  • 50 g hakkede nødder (fx hasselnødder, valnødder og/eller mandler)
  • Glasur til pynt

Sådan gør du

Opløs gæren i halvdelen af den lune mælk i en røremaskine. Når det er opløst, tilsætter du resten af mælken. Kom salt, sukker, æg, smør og kardemomme i skålen og rør godt. Tilsæt nu cirka halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Kom derefter resten af melet i og ælt videre, indtil dejen ikke længere klistrer og slipper skålens sider. Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve i 1 time.

Imens rører du remoncen sammen: Kom smør, kanel, de to slags sukker og den revne marcipan i en skål. Mos det godt sammen med en gaffel.

Drys køkkenbordet med lidt mel og rul dejen ud til et rektangel på cirka 45 x 35 cm. Smør remoncen ud på dejen – sørg for at komme helt ud til kanterne. Drys nu de groftrevne æbler og hakkede nødder på og rul dejen sammen på den lange led. Skær dejen i 16 nogenlunde lige tykke skiver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Der skal være en smule luft imellem dem, men ikke for meget. Ideen er, at sneglene skal vokse sammen under bagningen.

Læg et viskestykke over og lad sneglene hæve 30 minutter.

Varm ovnen op til 180° og bag sneglene i ca. 20 minutter – de må endelig ikke få så meget, at de bliver sprøde.

Pynt de nybagte snegle med glasur og server dem lune.