Aktuelt
Sig godmorgen med bananpandekager
Giv en kold vinterferiemorgen lidt varme med byens bedste bananpandekager – toppet med sirup eller chokoladecreme.
Lav hjemmelavet bananpandepager
Du har sikkert prøvet at lave de famøse ‘pandekager’, der kun består af æg og banan – men ærligt talt, det er jo bare røræg med banan i. Med ganske få ekstra ingredienser får du rigtige pandekager – fluffy, svampede og helt perfekte. Og med boghvedemelet er de stadig glutenfri og får tilmed en skøn nøddeagtig smag. Når du steger pandekagerne, er det bedst at bruge en nonstick-pande. Ringsted Isenkram vejleder gerne i at finde den bedste pandekagepande.
Opskrift på bananpandekager
Til 4-6 pers.
Det skal du bruge:
- 190 g boghvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljepulver
- 2 ½ dl mælk (alm. mælk eller fx mandelmælk)
- 2 æg
- 1 banan
Smør eller fx kokosolie til stegning
Sådan gør du:
- Bland boghvedemel, bagepulver og vaniljepulver i en skål.
- Pisk mælk og æg hurtigt sammen og rør det i melblandingen, så der ikke er nogen klumper tilbage.
- Mos bananen og vend den i dejen. Lad dejen stå tildækket 15 min., så der bliver dannet lufthuller på overfladen.
- Steg pandekagerne i smør eller kokosolie.
- Server pandekagerne med den topping, I elsker allermest (se tip).
TIP
Gode ideer til topping
- Bananskiver
- Ahornsirup
- Nødder
- Chokoladecreme
- Friske bær
- Honning
- Flødeskum
- Kokosflage
- Peanutbutter
- Sprødstegt bacon (jo, virkelig!)