Aktuelt

Lav julekonfekt med børnene

Mad

Her får du vores tips til et vellykket konfektværksted.

Køb ind sammen

Lad børnene være med til at bestemme, hvilken chokolade, marcipan, krymmel, rosiner osv. der skal bruges. Når børnene har været med fra start til slut, bliver de ekstra stolte over det færdige resultat. I Føtex i RingStedet finder du et stort udvalg af ingredienser til lækker konfekt.

Kun fantasien sætter grænser

Børn har en god fantasi, og kan finde på helt andre ting end os voksne. Lakridskonfekten kan f.eks. bruges som hjul på en marcipanbil, og Olaf fra Frost bygges nemt af et par kugler marcipan. I kan også farve marcipanen med frugtfarve eller pastafarve.

Brug redskaber

Konfekt skal være sjovt at lave og lækkert at spise. Sådan undgår I for meget fedteri og sikrer jer perfekte konfektstykker:

  • Rul marcipanen ud med en kagerulle.
  • Udstik figurerne med små forme.
  • Skær små stykker marcipan ud, som børnene kan rulle til kugler en ad gangen.

Skal der overtrækkes med chokolade?

Brug en bagepensel til at påføre chokoladen eller sæt marcipanstykket på en gaffel og dyp i chokoladen – så kan børnene også være med. Find et stort udvalg af bageredskaber i Føtex og Ringsted Isenkram.

TIP: Chokolade kan ikke tåle høj varme, så smelt den i vandbad og rør rundt undervejs.

Keep it simple

Hold det enkelt og køb få gode råvarer. Børnene synes formentlig, at det er sjovest at pynte konfekten, så sørg for at have et stort udvalg af krymmel, mandler, chokolade i flere farver osv.

God fornøjelse og glædelig jul.