Aktuelt

Mens vi venter på juleaften

Guide

Den 24. december er årets lææængste dag for de mindste, så her får du gode ideer til aktiviteter og leg, der kan sætte fart under ventetiden.

Mens vi venter på juleaften

Den 24. december er årets lææængste dag for de mindste, så her får du gode ideer til aktiviteter og leg, der kan sætte fart under ventetiden.

Pynt af indgangen

Får I gæster? Så slå stemningen an allerede ved hoveddøren! Lad børnene hjælpe med at finde på, hvad I skal lave – og lad dem stå for nogle af elementerne. Det kan være, der skal flettes hjerter, sættes gran op eller pyntes med lanterner. I kan også pynte med ekstra julekugler, ved at trække dem på en kraftig snor og montere dem hele vejen rundt om døren.

Med i køkkenet

De lidt ældre børn, der interesserer sig for madlavning, kan sagtens hjælpe til i køkkenet – også selv om I skal have den store, klassiske julemenu. Der er som regel opgaver, der er helt rigtige for børnene – eller du kan give dine teens ansvaret for små sandwich til frokosten eller at anrette lidt sødt til Disneys Juleshow.

Årets julebord

Juleborde er altid en festlig opgave – og hvorfor ikke lade børnene hjælpe? Uanset tema, er der helt sikkert nogle opgaver, de kan stå for. Måske skal der findes fine kviste og bær i haven? Eller bindes fine bånd omkring bestikket ved hver kuvert? Du kan også finde lyskæder frem og lade ungerne vikle dem rundt om lysestager, vaser og alt det andet, der står på bordet. Find overskuelige opgaver, de ikke bliver overvældet af.

Julesalmer med show

Har du børn, der elsker at optræde? Hvad med at give dem som opgave, at de skal opføre et par julesange med en hjemmekomponeret dans eller optræden til? Giv dem en kasse fyldt med klæd-ud-tøj, karton, tape, tusser og alt det andet, der skal bruges til rekvisitter – så er de travlt optaget hele dagen. Og du får med garanti et mindeværdigt øjeblik, når de går på.

Lav et kreaværksted

Giv børnene nogle konkrete steder at pynte op – det kan være julebordet, hoveddøren, sofabordet eller ekstra pynt til træet – og sæt dem i gang med alt det, der hører til på et kreaværksted.

Køb karton, skabeloner, farver, papir, klistermærker, lim og meget mere, der kan sætte gang i børnenes fantasi og kreativitet. Du kan ønske nogle bestemte ting eller lade dem overraske dig, alt efter hvor
gamle de er.