Aktuelt

Leg jer gennem efterårsferien

Guide

Hvad skal I lave i efterårsferien? Her får du geniale ideer – uanset om I skal være derhjemme, udenfor eller på besøg i RingStedet, hvor der som altid er fuld gang i centret.

9 fede aktiviteter til ferien

Lange fridage med al tid i hele verden – hvad skal de dog bruges på? RingStedet iler med gode ideer til familievenlige aktiviteter – både inde, ude og hos os, hvor efterårsferien er et af året absolutte højdepunkter.

 

INDENFOR

Byg en hule

Ryd stuegulvet og find alt frem, som I kan bygge en hule af – papkasser, taburetter, tæpper, puder, kurve og alt det andet, der skal til. Hvis I er heldige, kan det være far eller mor serverer varm kakao bagefter!

Lav trylledej

Med trylledej kan I lave alverdens fantasifulde figurer og dyr – og denne dej er så nem, at I selv kan lave den.

2 kopper mel
1 kop salt
1 kop vand
1 spsk. Olie

Ælt det hele sammen, og opbevar dejen i en plastbøtte eller plasticpose. Den kan holde et par uger. Når I har lavet figurerne, skal de tørres – det gør I ved at bage dem langsomt, så de ikke slår revner. Læg dem på en bageplade med bagepapir og start med 50 grader. Hæv gradvist temperature til 75, 100 og til sidst 125 grader. Lad dem bage 1 time.

Spil brætspil

De gode gamle brætspil findes stadig, og der kommer hele tiden nye, skægge udgaver. Hos Buddy Legetøj finder I et stort udvalg, og personalet råder gerne om, hvilke der hitter hos forskellige aldersgrupper.

UDENFOR

Havehuskeleg

I tager 10-15 forskellige ting fra haven – det kan være sten, kogler, kviste, bærklaser, visne blomster eller hvad I nu finder – og lægger dem under et tæppe. Alle deltagere samles omkring tæppet, der bliver løftet i 30 sekunder. Så gælder det om at huske, hvad der ligger under tæppet. Herefter vender alle deltager ryggen til, mens en af tingene bliver fjernet. Nu gælder det så om at huske, hvad der mangler. Hvis man gætter forkert, er man ude af legen Den, der gætter rigtigt er vinderen.

Forhindringsbane

Brug jeres farvede kridt (fås hos Buddy Legetøj) til at lave en forhindringsbane. Tegn cirkler, som I skal hoppe eller træde hen i. Nogle skal være så langt fra hinanden, at det kan være svært at nå dem. Den, der kommer hurtigst gennem banen, er vinder. I kan gøre det mere udfordrende ved at lade formen på felterne bestemme, hvordan man skal komme ind i feltet; man skal hoppe ind i cirklerne, hinke ind i trekanterne, gå baglæns ind i firkanterne osv.

Den blinde mand

Helt enkel leg, der er rigtig god, hvis man er lidt flere børn. Vælg en, der skal være blind og giv ham eller hende et stort tørklæde for øjnene. Resten tager hinanden i hånden og danner en rundkreds rundt om den blinde, hvorefter de går et par omgange rundt om den blinde. Nu skal den blinde pege på et af de andre børn, og må nu mærke barnets tøj, ansigt og hår for at gætte, hvem han pegede på. Hvis han gætter rigtigt, bytter de to plads.