Aktuelt

Julemiddag til tiden

Mad

Det behøver ikke at være uoverskueligt at få julemiddagen timet og tilrettelagt, så alting er klar til servering samtidig. Bare følg vores guide.

Guide til julemiddagen

Måske er det første gang, du skal stå for julemiddagen, eller måske vil du bare gerne have bedre styr på det hele. Vores tidsplan tager udgangspunkt i en julemiddag med både flæskesteg, and, hvide og brune kartofler, hjemmelavet rødkål, der bliver stegt i ovnen, risalamande – og at I sætter jer til bords kl. 18.30.

23. DECEMBER

Mandelgave

Tjek, at der er købt mandelgave. Hvis ikke, er det sidste chance! Og husk at pakke den ind.
Hvad med fx Ringsted gavekort… det vil falde i god jord hos både mormor, bedstefar, grandkusine og moster.

And

Steg og parter anden, læg den i et fad, dæk med film og sæt på køl.

Brune kartofler

Kog og pil kartoflerne til brune kartofler (vi elsker aspargeskartofler) og sæt dem på køl.

Risalamande og kirsebærsauce

Kog risengrød til risalamande og sæt den på køl.
TIP:  Få den lækreste risalamande ved at koge grøden med en overskåret vaniljestang.

24. DECEMBER – FORMIDDAG

Rødkål

Gør ingredienserne klar til rødkålen.

Risalamande

Lav risalamanden, kom den i serveringsskålen og sæt den på køl.

Praktisk

Dæk julebordet.
Anret konfekt og sødt til aftenkaffen, dæk med film og sæt i et køligt rum.

EFTERMIDDAG

14.45  Tag flæskestegen ud af køleskabet.

14.50  Sæt rødkålen i ovnen.

15.35  Tag rødkålen ud af ovnen.

15.45  Gå flæskestegens svær efter (slagteren er nogle gange lidt for hurtig) og krydr godt med salt.

15.55  Sæt flæskestegen i ovnen.

Tid til en pause

16.00  Sæt dig med en kop kaffe og et stykke konfekt for at se Disney Juleshow med børnene.

17.00  Tid til omklædning og evt. makeup. Husk at tage forklædet på igen.

AFTEN

17.30  Tag den parterede and ud af køleskabet og tjek temperaturen på flæskestegen.

17.55  Sæt de hvide kartofler over.

18.00  Tag flæskestegen ud af ovnen og lad den hvile under et viskestykke (sølvfolie holder for meget på varmen, så kødet steger videre).

18.05  Sæt gang i de brune kartofler.

18.10  Sæt den parterede and og rødkålen i ovnen.

18.15  Begynd på sovsen.

18.17  Kog vand til at hælde i serveringsskåle og -fade, så de bliver varme.

18.20  Tjek de hvide kartofler. Hvis de har fået nok, så dræn dem og lad dem stå under låg.

18.25  Tjek om de brune kartofler er ved at være færdige – de kan godt stå og hygge lidt videre på lav varme.

18.30  Tag anden og rødkålen ud af ovnen, skær flæskestegen i skiver (ikke noget med at smugspise sværene!), hæld vandet fra fade og skåle og anret maden.

18.35 Så er julemiddagen serveret.

Risalamande og kirsebærsauce

Lun kirsebærsaucen i en gryde.
Kom den hele mandel i risalamanden.

Praktisk

Find mandelgaven frem.