Aktuelt

Gode løberåd

Guide

Brug de lyse timer til at komme godt i gang med at løbetræne. Løb er nemlig en genial motionsform, der kan dyrkes ude og inde, og som (næsten) kun kræver et par gode løbesko.

Sådan kommer du i gang med at løbetræne

Brug de lyse timer til at komme godt i gang med at løbetræne. Løb er nemlig en genial motionsform, der kan dyrkes ude og inde, og som (næsten) kun kræver et par gode løbesko.

Løb er en fantastisk motionsform, som hverken kræver planlægning eller en masse dyrt udstyr. Har du et par løbesko, kan du løbe hvor, og når som helst. På blot 12 uger kan de fleste træne sig op til at løbe fem kilometer. Sommeren er rigtig godt tidspunkt at påbegynde dit nye liv som løber. Udnyt de lyse timer til at komme godt i gang, før efteråret sætter ind med regn og rusk.

Gode sko

En god løbetur begynder med de rigtige løbesko. Du risikerer at få skader, hvis du drøner af sted i dine gamle kondisko, og da der er mange faktorer, der spiller ind på valget af den helt rigtige model, bør du søge professionel rådgivning. I RingStedet kan du få hjælp i Outlet Sport, hvor butikschef Malene Ravn selv er passioneret langdistanceløber.

Fornuftig start

Når du begynder at løbetræne, er det vigtigt at gå stille og roligt til værks og ikke blive overmodig, da du så risikerer skader. Skift mellem gang og løb og løb ikke hver dag, da kroppen skal have lov at restituere mellem turene. I begyndelsen er to ture om ugen passende. Tro det eller ej, når først du er blevet rutineret løber, kan du slet ikke undvære din løbetur.

Tørvejr og rådgivning

Er vejret for koldt og vådt, kan du henlægge ruten til et løbebånd i fitnesscentret – f.eks. Fit og sund i RingStedet, hvor du både er sikret tørvejr, og hvor der står veluddannet personale til at hjælpe dig. Key2Fitness har også et stort udvalg af maskiner og træningshold, så kan du også træne resten af kroppen, når du alligevel er der for at løbe.

Sund med løb

Når du løber, sætter du forbrændingen i vejret, og det kan ses på vægten. Løb nedsætter også risikoen for hjerte-karsygdomme, blodpropper, hjertestop og sænker kolesteroltallet. Mentalt er en løbetur et frirum fra hverdagen, og den modvirker stress og depression.

Så herfra er der bare at ønske god tur.