Aktuelt

Fra sofa til sunde vaner i 2022

sunde vaner
Guide

Sundhed handler ikke kun om motion – det handler også om vand, mad, venskaber og gode søvnvaner. RingStedet guider dig til et fantastisk 2022.

Gå 2022 i møde med sunde vaner

Nytåret er ofte lig med mere eller mindre ambitiøse planer om nye, sunde vaner, der vil få krop og sind til at stråle – men når kalenderen runder februar, glemmer alt for mange af os vores intentioner. Tricket er at sætte dig opnåelige mål og tage imod al den hjælp, du kan få. Læs med her, hvor RingStedet guider dig til at nå dine sunde mål for det kommende år.

Boost dit vandindtag

Du har læst det mange gange- 2-2 ½ liter vand om dagen gør kroppen godt. Men hånden på hjertet – får du drukket vand nok? Sandsynligvis ikke. Din bedste ven er noget så enkelt som en vandflaske. Køb et par gode, solide flasker og stil en på arbejdspladsen og en derhjemme. Vælg en, der kan have ½ liter vand i. Så er det nemt at lave en tommelfingerregel om, at du skal drikke en i løbet af formiddagen, en til frokost, en-to om eftermiddagen og en til aftensmad. Vupti – så er det nemt at holde styr på, hvor meget du har drukket!

TIP: Find gode vandflasker hos Ringsted Isenkram!

Læg en madplan

De sunde madvaner har det med at flyve væk, når du står sulten og smågnaven i supermarkedet kl. 16.30 med trætte børn på slæb. For nogle er måltidskasser løsningen (gå efter de grønne som vegetarkasser, flexitarkasser eller en vegansk version). Men bare det at lave en madplan med sunde retter kan hjælpe dig godt på vej. Brug søndagen på at planlæge ugens måltider og køb ind samlet – det er nemlig ofte de mange indkøbsture i løbet af ugen, der koster på både budget og kalorieindtag.

TIP: Planlæg indkøbet i Føtex med Føtex’ egen app: Hent den i AppStore eller på Google Play.

Hold venskaberne ved lige

Forskning viser, at mennesker, der bor sammen med andre eller har meningsfulde relationer til andre lever længere. Så sørg for at holde dine venskaber – nye som gamle – ved lige. Uanset om du er i parforhold eller ej. Indrømmet, det kan være en udfordring i en travl hverdag, men det betaler sig altid. Bare tænk på, hvor meget energi du kommer hjem med, når du har været sammen med venner og veninder. Book en fast dag hver måned, hvor I ses, og sørg for at ringe sammen jævnlig, så I følger med i hinandens hverdag.

TIP: I kan jo spise en hyggelig middag sammen på jeres faste dag – måske på La Rustica?

 

Motionsmål, du når

Når det handler om motion, gælder det altid, at lidt er bedre end ingenting. Så sørg for at maksimere chancen for at du kommer af sted: Dyrk motion sammen med en god ven eller veninde – så kan I hive hinanden op fra sofaen. Lad være med at lægge for hårdt ud – det dræber ofte motivationen. Lav en realistisk plan, der tager højde for overarbejde, syge børn og lavt energiniveau. Sæt delmål om hvor langt du kan løbe, svømme, cykle eller løfte og giv dig selv en belønning, når du når målet. Og husk så – alle faldet i sofa- eller kaloriefælden indimellem. Børst dig selv af og genoptag de sunde vaner allerede i morgen igen.

TIP: Fit & Sund står klar med rådgivning og træning, der passer til dig!

 

Pas din sengetid

Søvnunderskud er noget af det mest energidrænende, der findes – bare tænk på, at søvnnægtelse bliver brugt som torturmiddel! Det vigtigste for en god nattesøvn er faste sengetider, så sæt et tidspunkt, der passer med, hvornår du skal op om morgenen. Det bedste er at sove 6, 7 ½ eller 9 timer, fordi det går op med de 90 minutter, en søvncyklus varer. Tip, der gør dig klar til natten: Slå ‘nattilstand’ til på din telefon, så skærmens blå lys bliver dæmpet om aftenen. Sluk for tv’et en time inden sengetid. Gør forberedelserne til natten i samme rækkefølge, så din krop lærer, at den snart skal sove. Drop motionen og den vildt spændende krimi lige inden sengetid.

TIP: Brug for ekstra hjælp? Baldrian kan virke søvndyssende – få flere råd i Matas!