Aktuelt

9 udklædninger, du kan trylle frem af ting, du har derhjemme

Guide

Her får du vores ni bedste ideer til udklædninger, du kan købe overalt – eller måske allerede har derhjemme.

Guide til 9 fantasifulde udklædninger til fastelavn

Selv om det har stået i kalenderen længe, kommer fastelavn tit som en overraskelse – eller også kan det være svært at finde på en udklædning for 7. år i træk. Her får du vores ni bedste ideer til udklædninger, du kan købe overalt – eller måske allerede har derhjemme.

Boblebad

På med hvide leggings og en hvid T-shirt (tjek i H&M). Pust hvide balloner (fås i Føtex) op og sæt dem fast på tøjet. Så mangler du bare en badehætte og måske en svamp i hånden – så er du den reneste udklædning til årets fastelavnsfest!

Turist

Meget enkelt – hvis I er indendørs, hopper du i shorts og hawaiiskjorte eller en fin sommerkjole. Husk stråhat, solbriller, kamera og f.eks. et bykort eller ”Turen går til”. Er I udendørs kan du selvfølgelig være vinterturist – måske i ski tøj (tjek Intersport Outlet) og med hjelm eller måske bare i vandretøj og med en fuglebog under armen.

Superman

Har du allerede en supermand-T-shirt eller nattøj med supermand-logoet? (Hvis ikke, så tjek H&M). På med blusen og tag dit almindelige tøj på over. Husk en skjorte, som du kan knappe op og et par briller med sort stel (det kan være med klare glas eller et par læsebriller med laveste styrke – fås bl.a. hos Thiele).

Vindruer

Lidt a la boblebadet – men med lilla eller grønne balloner, så du ligner en vindrueklase. På hovedet en hårbøjle med grønt papir eller crepepapir sat på som stilk – så er du klar som fastelavnsfestens mest børnevenlige vin!

Emoji

Vil du komme udklædt som din favorit emoji? Find et billede eller en tegning på internettet af den emoji, du holder allermest af og print den ud i en størrelse, der er stor nok til at dække hele dit ansigt. Sæt den fast på en hårbøjle, som du sætter vandret over panden. Tag sort tøj på – voila, nu er du alletiders emoji i levende live!

Tyv

Selvfølgelig har den klassiske tegneserietyv også inspireret til en udklædning. Du har blot brug for sorte bukser og en sort-hvid-stribet T-shirt eller langærmet bluse. Med en sort strikhue eller en sort maske (som I har klippet ud af karton) fuldender du udklædningen. Husk en sæk fyldt med matadorpenge – eller måske fyldt med guldbar-chokolader eller chokoladeguldmønter (fås i Føtex).

Får

Denne her kræver virkelig tålmodighed, men er til gengæld en, der vil få brede smil frem hos alle! På med hvide leggings og T-shirt – som du limer vatkugler eller vatbolde fast på overalt. Det er nemmest at bruge en limpistol. På hovedet? En hvid (uld)hue – gerne en med øreklapper! Husk også hvide hjemmefutter – måske i lammeskind?

Dalmatiner

Endnu engang er fundamentet hvide leggings og en hvid T-shirt – som du maler med sorte prikker, så du kommer til at ligne den fineste hund. Mal også en sort prik rundt om det ene øje – og husk en sort næsetip. Skal det være helt perfekt, kan du måske låne et halsbånd af din egen hund (eller fra Maxi Zoo) eller lave et af stof. Husk et kødben (som du kan bage af trylledej).

Skelet

Du kan sagtens finde dyre skeletudklædninger, men de er supernemme at lave selv: Du skal bruge et sæt sort tøj med leggings og en langærmet bluse. Her klistrer du strimler af hvid tape (malertape, gaffer tape e.l.) på i skeletmønster. Ansigtet maler du hvidt med sorte pletter omkring øjnene, to trekanter på næsen og et ar over munden (du kan se mange eksempler ved at google dig frem).