Aktuelt

4 fede ideer til indendørshyggen

Guide

Vinterferie er lig med familietid – men hvordan undgår I endnu en ferie med snuden i skærmen? Vi guider til 4 kreative og fælles ting, I kan fylde tiden indenfor med.

Guide til vinterferien: Skru op for hyggen indenfor

Selvfølgelig er det hit med en travetur i vintervejret og måske ligefrem bygge en snemand, hvis der er sne til det. Men de fleste dage tilbringer vi indenfor – og hvad skal familien så give sig til? RingStedet iler med fire hyggelige og skægge ideer til nogle gode timer sammen.

Frem med puslespillet

Puslespil kan faktisk være en rigtig sjov og udfordrende aktivitet – også for flere ad gangen. Find et motiv, som I interesserer jer for – måske fra et sted, I har være på ferie, eller godt kunne tænke jer at besøge. Det giver ekstra motivation. 500-1000 brikker er udfordrende, men muligt at få lagt færdigt.

Sådan får I succes med brikkerne:
• Begynd med kanten – husk at måle efter, om den passer med de mål, der er angivet på æsken.
• Sorter brikkerne efter motiver – fx brikker med himmel, vinduer, bygninger, græs, mennesker alt efter, hvad der er relevant for motivet.
• Aftal, hvem der koncentrerer sig om hvilke områder.
• Byt gerne plads indimellem – på et tidspunkt har man stirret sig blind på sit område.
• Sørg for at have en gulerod – måske får I vafler eller varm kakao, når I er færdige?

Velkommen til krea-værkstedet

Det er altid skægt at være kreativ – men det er nu bedst, når det man laver, rent faktisk skal bruges til noget. Er det på tide med et nyt navneskilt på døren? Har en bedsteforælder snart fødselsdag og skal have en gave? Eller har I aldrig fået lavet en skæg bog med alle billederne fra jeres familieferie sidste sommer? Så er det nu, I har muligheden for det.

Udstyr til værkstedet:
Karton, hvidt og farvet
Papir
Tusser og farveblyanter
Masking tape i sjove farver og mønstre
Lim, tape og klipsemaskine
Lineal og saks
Klistermærker, glimmer og pailetter
Find selv på mere…

Lav jeres egen bogklub

Har I ældre børn, kan det være en ide at lave en mini-bogklub. Aftale en bog, som I læser hver for sig og så snakker sammen om. På den måde holder I hinanden fast på at læse og får måske en ny måde at læse bogen på. I kan evt. vælge en, der også er filmatiseret eller lavet som serie, som I så kan se sammen bagefter.

Alt på et bræt

Vælg det rette bræt:
Tjek Guldbrikken.dk, der hvert år kårer de bedste spil inden for flere forskellige kategorier. Måske er der et nyt spil, I ikke havde opdaget?
Tænk over, hvor gamle deltagerne er – kan I finde et spil, der favner de yngste, og stadig er interessant nok for de ældre børn?
Hvor længe skal spillet vare? Nogle spil tager flere dage, mens andre er overstået på en halv time. Vær realistisk i forhold til tidsforbrug – især hvis der er mindre børn med, som har svært ved at holde opmærksomheden i længere tid.
Aftal en præmie til vinderen (og evt. trøstpræmier) – det kan være at bestemme aftensmaden eller det næste spil.